Sunnuntai, Lokakuu 17, 2021, 18:24 | Ei kommentteja »

HÄÄMME TOSCANASSA 6.7.2021

Tekstin lopussa linkki häävideoon.

SIVIILIVIHKIMINENAjatus järjestää meidän häät juuri Italiassa ja vielä Toscanassa tuli Karin mieleen Rovaniemen lentokentällä kesällä 2020, kun olimme palaamassa ystäviemme kanssa kesälomareissulta takaisin kotiin ja he alkoivat kysellä että missä ja koska niitä häitä nyt sitten juhlitaan, kun hekin haluaisivat päästä jo niitä juhlimaan... Lentokentällä Kari alkoin jo tuttuun tapaan heti katsella omatoimisesti paikkoja Toscanassa ja esitteli meille upeita villoja, mitä googlettamalla netistä tuli esille. Se oli menoa ja unelma tulevista häistä alkoi elää mielissämme.

SANSEPOLCRON KUJILLA

Kotiin palattuamme ajatus ei antanut rauhaa ja me olimme ihan varmoja, että Italiaan lähdetään häitämme viettämään. Suunnitelmia alettiin tekemään kesälle 2021. Mitä kaikkea tämän unelman toteuttamiseksi täytyy tehdä, niin se haluttiin kuitenkin kartoittaa mahdollisimman pian. Yksin emme ajatelleet tästä selvitä. Netistä löytyikin hyvin äkkiä asiaa kartoittaessa "Toscanan Tuuli"-häät Italiassa -sivut. Napakymppi ja eikun yhteyttä sinne. Pian jo sovimme tapaamisen Marin kanssa ja pidimme pienen alku tapaamisen kesän lopulla. Pääsimme suunnitelmissa heti ison harppauksen eteenpäin. Saimme ehdotuksia eri hääpaikoista Toscanassa, tietoa mihin kaikkeen voimme tämän firman palveluja käyttää ja aikataulua miten asian kanssa on hyvä edetä. Päätimme ottaa Toscanan Tuulen "täyden palvelun paketin", jotta saamme kaiken heidän osaamisensa ja kokemuksensa hyödynnettyä ja meidän tulevasta unelmasta tulisi niin täydellinen kuin mahdollista. 

Vuoden kuluessa korona-aika eli omaa elämäänsä ja kaikesta unelmaamme liittyvästä suunnittelusta oli suuri huoli ja jännitys ja mielessä kävi jo häiden siirtäminenkin vuodella eteenpäin. Kaikkiin unelmiin ja suunnitelmiin liittyy aina epävarmuuksia ja riskejä, mutta päätimme kuitenkin järjestää häät kesällä 2021. Koronatilanne meni myös kesää kohti hyvää vauhtia parempaan suuntaan sekä Suomessa että Italiassa ja loppujen lopuksi hääpäivämme ja viikko Italiassa olikin tässä valossa kesän parasta aikaa. Ihan kaikki kutsutuista vieraista ei kuitenkaan päässyt matkaan, mutta saimme silti 20 ihanaa häävierasta mukaan juhlaamme. Saimme toteuttaa unelmamme ja päivä sekä koko viikko Italiassa oli enemmän kuin täydellinen. Upea kohde, jonne osa sydämistämme kuuluu aina tulevaisuudessakin.❤ ONNITTELUMALJAT VILLALLA

Toscanan Tuulen kaikki täyden palvelun -pakettiin kuuluvat asiat olivat alusta asti parasta mitä olisimme voineet saada. Keskustelimme Marin kanssa eri villoista, bändeistä, catering-palvelusta, valokuvaajista, jne., ja saimme niistä tarjoukset, joiden pohjalta oli helppo tehdä ennakkovaraukset. Tulevaan hääpäivään liittyvistä järjestelyistä puhuimme myös jo hyvissä ajoin ja meille tuli tunne, että nyt olemme "hyvissä ja osaavissa käsissä". 

POOL

Kun hääjuhla ja päivä kokonaisuudessaan on nyt toteutunut, niin siitä muistona olemme saaneet juuri sen mitä halusimme. Toscanan Tuulen kanssa sovittujen palveluiden ja ennakkoon varattujen asioiden vuoksi saimme nauttia päivästämme täysillä ja huolettomasti siitä kaikesta mitä ympärillämme tapahtui. Vahvasti mukana monesta hääpäivään kuuluvasta ohjelmasta oli vastaamassa myös ihana kaaso Heli ja bestman Reissu

Valokuvaajamme, erittäin ammattitaitoinen Andrea Sampoli, oli mukana käytännössä koko hääpäivän tallentamassa tapahtumia niin kuviksi kuin ikimuistoisiksi videoiksi. Mielestämme tämä oli erittäin hyvä "sijoitus", joka on nyt tallennettu katseltavaksi aina, kun ikävä ja mieli haikailee tähän päivään tai Italiaan. Andrea osasi hakea hyvät kuvausympäristöt, kertoa mitä ja miten missäkin tilanteessa halusi kuvata ja me sekä vieraat saimme niissäkin tilanteissa vain nauttia juhlapäivästä.

Slowhills Vintagerent'in kautta meille varattiin hääautoksi vuoden -66 mallia oleva Fiat 500. Matka Sansepolcron kylästä vihkimisen jälkeen oli jännää ja hauskaa. Kaasuteltiin ykkösvaihteella kapeaa ja jyrkkää hiekkatietä ylämäki toisensa jälkeen ja perille villalle päästiin kuin päästiinkin. Häävieraat odottivat meitä jännityksellä tietoisena tien haastavuudesta ja pohtivat jo pitääkö meitä tulla hakemaan matkan varrelta... Sieltä me "huristeltiin" morsiuskimppua kattoluukusta tuuletellen Villa Santarsan pihalle korkealle kukkulalle, jossa saimme jatkaa juhlapäiväämme. Hääpäivä ja juhlat jatkuivatkin koko yön yli pitkälle seuraavaan päivään ja siksi juuri tämä villa oli tarkoitukseen erinomainen valinta. Saimme juhlia "äänekkäästi" häiritsemättä ketään.

Meillä oli koko illan esiintymässä ja soittamassa upeaakin upeampi solisti Benedetta Bianchi & bändi. Tätäkin Toscanan Tuulen kautta meille suositeltiin vahvasti ja ei suotta. Laulajan ääni ja bändin kaikki biisit täydensivät juhlaamme juuri oikealla tavalla. Illan viimeisinä tunteina innostuimme myös oman toivomuslistan kanssa ja nekin toteutettiin ammattitaidolla.

Fiordipescan kautta tulleet morsiuskimppu, heittokimppu, sulhasen ja bestmanin vieheet sekä kaason rannekukka olivat täydellisesti toivomuksiemme mukaisia ja samoin kuin kaikki muut hääjuhlaan esille tilatut kukka-asetelmat. Värit ja kokonaisuus miellyttivät erittäin paljon.

Cateringin kanssa sovittu kokonaisuus - kattaus, häämenu ja tarjoilu - hoitui erinomaisesti ja ruoka oli herkullista. Alkupalapöytä oli todella runsas makujen maailma.Pääruoka tarjoiltiin juhlavasti suoraan pöytiin. Hääkakusta oli loihdittu kaunis kokonaisuus ja hääpäivällisestä nautittiinkin illan hämärään asti. 

WEDDINGCAKE 

Toscanan Tuulen Minna oli meillä Italiassa hoitamassa yhdessä kaason ja bestmanin kanssa kaikesta hääjuhlaan kuuluvista järjestelyistä. Minna hoiti mm. vihkimiseen tarvittavat viralliset asiat kanssamme hääpäivää edeltävänä päivänä kunnantalolla. Samalla käytiin katsastamassa myös vihkimispaikka ja sovittiin vihkiseremonian kulku. Sen jälkeen mentiin tarkastamaan Sansepolcron torille paikka, johon olimme sopineet onnenmaljojen kilistelyn vihkimisen jälkeen. Kaiken tämän ansiosta meillä oli selkeä suunnitelma hääpäivälle, jonka toteuttamisesta Minna, kaaso ja bestman pitivät hyvän huolen.

Jos suunnittelette ja unelmoitte häistä Italiassa, niin suosittelemme lämpimästi kääntymään Toscanan Tuulen puoleen. Heidän palvelukokonaisuutensa - osaaminen, kokemus ja kontaktit, jne. -  tällaisen tapahtuman onnistumiseksi on mielestämme ensiarvoisen ja korvaamattoman tärkeää. 

Suuri Kiitos kaikesta palvelustanne ja ikimuistoisesta Hääpäivästä 6.7.2021.

Se on ja elää muistoissamme rakkauden täyteisen elämämme mukana ❤  

Maarit ja Kari 

VIDEO ja KUVAT by @andreasampolifotografo: 

klikkaa video auki: Maarit&Kari Häät 6.7.2021 Sansepolcro, Toscana


Tiistai, Huhtikuu 13, 2021, 11:58 | Ei kommentteja »

Matkalla vihkipaikalle

Pienet häät ovat jo viime vuosina olleet todella isossa suosiossa. Ihan jopa niinkin pienet että hääpari on paikalla ihan kahdestaan. Meillä oli tämän tyyppisiä häitä useat vuonna 2019. Kaikissa näissä oli yhteistä se että hääpari halusi naimisiin oikeasti, eli järjestimme siviilivihkimisen Italiassa. Siihen tarvitaan samat asiakirjat kuin vihkimiseen yleensäkin, eli kansainvälinen esteettömyystodistus ja henkilöllisyystodistus. Lisäksi Italiassa vaaditaan myös syntymätodistus. Tämäkin näyttää olevan kuntakohtainen, aina sitä ei kysytä. Kaksi todistajaa sekä kääntäjä tarvitaan myös. Usein todistaja on valokuvaaja. Kerran metsästin todistajaa Roomassa Campidogliolla. Vaikka piazza oli täynnä ihmisiä, niin olipa vaikeaa löytää todistajaa ex tempore:) Todistajalla piti olla henkilöllisyyspaperi mukana sekä todistajan tuli ymmärtää italiaa. 

häät Castiglion Fiorentinossa

Heidin ja Jussin vihkiminen oli rauhallisimmissa merkeissä pienessä Castiglion Fiorentinon kunnassa Toscanan sydämessä. Heille saimme todistajiksi B&B:n omistajan sekä meidän luottokuvaajan Andrea Bartolozzin. Tässä heidän ihanat hääkuvat syyskuulta 2019 sekä Heidin kertomus hääpäivästä ja lomasta Italiassa:

"Olemme ihan tosi usein muistelleet häitämme ja sen jälkeistä lomaa ihanassa Castiglion Fiorentinossa.

Kokonaisuudessahan hääpäivä ja kaikki häihin liittyvä suunnittelu sujui tosi hyvin ilman mitään hössötystä ja stressiä! Juuri niinkuin olimme toivoneetkin. Vihkiminen kaupungin apulaispormestarin toimesta oli arvokas ja juhlallinen tilaisuus. Toinen huikea kokemus oli tanssia häävalssia piazzalla viulistin säestämänä, viinitarhalaaksojen yllä. Hääpäivänämme ja sen jälkeen saimme pienessä kylässä ihanasti kosketusta paikallisiin ihmisiin, kun kaikki tulivat spontaanisti onnittelemaan ja kyselit vielä seuraavana päivänäkin häistämme. Olimme olleet paikallisten arjessa nähtävyys."

- Heidi&Jussi / häät 11.9.2019 -

kujillaallekirjoitukset vihkitodistukseen

kuvat: @weddinmovie 

hiukset ja meikki: @alida.coiffeur 

kukat: @floralbennati

wp: @toscanantuuli


Keskiviikko, Maaliskuu 24, 2021, 10:42 | Ei kommentteja »

Kukapa olisi uskonut vuosi sitten millaiset ajat meitä vielä odottaa? Toisaalta hyvä kun ei silloin tiedetty tätä kaikkea. Itse ainakin uskoin että kesään mennessä koko tauti olisi selätetty. Kuinka väärässä olinkaan... Kerron tässä vähän Toscanan Tuulen kuulumisia viime keväästä tähän kevääseen 2021.

Keväällä 2020 kun koronavirus iski päälle, niin luonnollisesti kaikki meidän 2020 häät siirtyivät yksitellen seuraavalle vuodelle. Yhdet ihanat häät saimme järjestää Suomessa Siuntion tunnelmallisessa Villa Störsvikissä. Hääpari halusi että pidetään sama idea kuin mitä meillä oli suunniteltuna Italiaan. Pieni intiimi vierasjoukko, useampi päivä yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja juomaa. Tämä onnistui juuri kuten toivoimme ja @villastörsvik tarjosi tähän paitsi parhaat puitteet myös loistavaan tiimin tehdä yhteistyötä. Hääpari tilasi viinit Italiasta omalla etiketillä. Toiveiden mukaisen hääkakun loihti @festazannoni ja morsiamen unelmakimpun @floramore

weddingplannerHäät Suomessakattaus villa Störsvikhääkimppu by Floramorehääillallinenhääkakku

Toscanan Tuuli kuului niiden onnekkaiden yritysten joukkoon, jotka saivat Business Finlandilta tukea yrityksen kehittämiseen korona-aikana. Me kehitimme palvelupaketteja kotimaahan. Matkustus tulee muuttumaan.  Ajatus intiimeistä häistä vain lähimmmäisten kanssa, mutta ilman matkustamista kovinkaan kauas. Suomesta löytyy upeita kohteita, joissa voimme toteuttaa häät italialaiseen tyyliin, mutta suomalaisia palveluja hyödyntäen. Tämä edellinen kertomus on siitä  oivallinen esimerkki.

Tämä vuosi 2021 on tuonut myös uusia siirtoja häärintamalla, tällä kertaa vuodelle 2022. Voiko kesällä 2021 viettää häitä? Sitä emme vielä pysty sanomaan.  

Olen toki ollut tiiviissä yhteydessä Toscanassa asuvan hääjärjestelijämme Minnan kanssa ja olemme miettineet häätilannetta yhdessä. Kuten vähän joka puolella on tällä hetkellä tilanne sen verran kriittinen korona-tartuntojen kannalta että on vaikea vielä sanoa mitään varmaa tulevasta kehityksestä. Italian hallitus tarkkailee tilanetta ja tekee säädöksiään vähän kerrallaan. Italian maakunnat on jaettu tartuntatilanteen mukaan keltaiseen, oranssiin ja punaiseen alueeseen ja tällä hetkellä Toscana on suurelta osin oranssia aluetta, jolla on voimassa osittaisia liikkumisrajoituksia, Minna kertoo. Tällä hetkellä ravintoloissa ei voi nauttia ateriaa paikanpäällä vaan voi vain hakea nouto annoksia, mutta toiveissa on että tähän tulisi pääsiäisen jälkeen muutos, olisi jo mukava päästä illastamaan välillä ravintolaan, Minna haikailee. Olemme siis optimistisia ja odotamme positiivista käännettä! 

Elämä kulkee kuitenkin eteenpäin rajoituksineen myös Toscanassa ja kevät on jo pitkällä, hedelmäpuut täydessä kukassa ja luonto heräämässä kesään. Minna kertoo myös että ihmiset pitävät hyvin kiinni esimerkiksi maskien käytöstä ja käsihygieniasta. Kaupoissa ja kaikissa muissa suljetuissa tiloissa on tällä hetkellä maskipakko ja sitä kyllä noudatetaan hyvin tunnollisesti, joten kauppaan ei kannata yrittääkään ilman maskia! Italia on myös ollut melko tehokas rokotusten suhteen ja Minnakin on jo saanut ensimmäisen annoksen, joten eiköhän parempaan päin olla pikkuhiljaa menossa!

Koska korona-kurimus on rokottanut kovasti hääjärjestelyjä Italiassa, niin päätin keksiä uutta toimintaa tälle vuodelle. Olen helmikuusta lähtien italialaisen viinitila BUCCIA NERAN EXTRA NEITSYT OLIIVIÖLJYN lähettiläs Suomessa. Buccia Nera on perheyritys Toscanassa, joka on tuottanut omalla maatilallaan extra neitsyt oliiviöljyä jo 100 vuoden ajan. Olen päättänyt olla mukana heidän projektissaan levittää tietoa maailmalle EXTRA NEITSYT OLIIVIÖLJYSTÄ.

Miksi?

Olen syntynyt Suomessa, mutta parikymppisenä muutin Italiaan opiskelemaan ja jäin sille tielleni 20 vuodeksi. Näinä vuosina opin monia asioita italialaisesta keittiöstä, gastronomisista perinteistä ja eri alueiden tyypillisistä tuotteista. Olen oppinut myös tunnistamaan laadukkaat tuotteet, tuotannon tekniikat ja ruoan hyvää tekevät ominaisuudet.

Olen työskennellyt turismin parissa jo 14 vuoden ajan. Kiertelin Toscanan sydämessä viini- ja ruokaoppaana pienryhmien kanssa jo ennen kuin aloitin urani hääsuunnittelijana. Näiden reissujen maisemat ovat maalattu takaraivooni. Sukelsin keskelle aidointa italialaista ruoka- ja viinikulttuuria. Löysin myös upeita paikkoja niin lomailuun kuin hääjuhlien viettoonkin. 

Monien matkojeni aikana minulla on ollut ilo tehdä yhteistyötä Buccia Neran kanssa. Buccia Nera on kolmen nuoren naisen luotsaama historiallinen, pitkät perinteet omaava luomu viinitila Toscanassa. Siskokset Alessia, Anastasia ja Roberta tuottavat viinin lisäksi erittäin korkealaatuista extra neitsyt oliiviöljyä, joka on myös BIO sertifikoitu.

Tämän vuoksi päätin tehdä yhteistyötä BUCCIA NERAn kanssa. Tavoitteenani on kasvattaa parhaimman extra neitsyt oliiviöljyn käyttöä Suomessa ja päästä kertomaan mahdollisimman monelle kaiken sen mitä tiedän sen ominaisuuksista, käytöstä sekä terveysvaikutuksista.

Italian vuosieni jälkeen olen kotiutunut Suomeen. Tämä mahdollistaa läheisen kanssakäymisen suomalaisten asiakkaideni kanssa. Voimme järjestää yhdessä tapahtumia tai vaikkapa oliivinkorjuumatkan Toscanaan - sitten kun se taas on turvallista. Sillä aikaa voidaan tuoda Italia lähemmäs meitä. Oliiviöljyn maistelu on kiva ja erilainen aloitus esim. illanistujaisille. Öljyn tilaaminen hoituu myös kätevästi kauttani ja saat sen noin viikon kuluessa kotiovellesi suoraan Italiasta.

Perustin oliiviöljyn ystäville Facebookiin suljetun ryhmän, johon kutsun sinut liittymään. Tätä kautta kuulet tapahtumista, saat vinkkejä oliiviöljyn käyttöön, pääset kokeilemaan uusia reseptejä, voit jakaa omia reseptejäsi, kuvia ym. kivaa. Mutta hienointa on se että pääset tosiaan tilaamaan erinomaista neitsyt oliiviöljyä suoraan viini- ja öljytilalta Toscanasta. Sinun ei edes tarvitse noutaa pakettia mistään, vaan tuotteet kuljetetaan kotiovellesi. Koska nyt ei pääse matkustamaan, niin Italia tulee kotiisi😊

Tue suomalaista yrittäjää, että Toscanan Tuuli voi jatkossakin järjestää unohtumattomia tapahtumia Italiassa ja Suomessa. Samalla ilahdutat itseäsi ja ystäviäsi Toscanan mauilla. Tilauslomakkeen ja hinnaston saat laittamalla mulle meiliä: mari@buccianera.it

Liity ryhmään tästä linkistä:    https://www.facebook.com/groups/430877634699346

Toivotaan että jo tänä kesänä juhliminen ja matkustaminen olisi taas mahdollista. Me olemme valmiina heti kun maailmakin on. Pysytään siis terveinä ja otetaan päivittäiseen ruokavalioon neitsytoliiviöljy. 

aurinkoista kevättä,

terkuin,

Mari

neitsyt oliiviöljyä kotiovelle


Maanantai, Helmikuu 22, 2021, 10:45 | Ei kommentteja »

HÄÄT CAPRILLA KAKSIN

Välimeren helmi Capri on todella kaunis, viehättävä ja satumainen saari. Sain kunnian järjestää siellä suomalais-virolaisen pariskunnan ikimuistoisen ja romanttisen hääpäivän syyskuussa 2019, kun kaikki oli vielä hyvin ja maailmassa ei ollut tietoakaan koronaviruksesta..Romanttinen Capri välkehtivällä Välimerellä ja he kaksi..He olivat lähteneet matkalle kaksin, myös tarvittavat kaksi todistajaa tulivat meidän kautta. Erittäin ihana tapa mennä naimisiin, keskittyä vain siihen toiseen. Meilläkin on yhä enemmän tällaisia pariskuntia asiakkaina. Silloin hääpalveluihin kuuluu tarvittava byrokratia paikallisen viranomaisen kanssa, viralliset tulkkaukset mm. vihkitilaisuudessa, hääkampauksen, -meikin ja kukkien sekä illallisravintolan tilaaminen jne.

Caprin saari on todella haastava logistiikan kannalta. Saarella kulkee muutama pääväylä, jolla liikkuvat autot ja pikkubussit. Kaikkialle ei pääse autolla, sillä kujat ovat niin kapeita ja osan matkaa rappusia. Pääpiazzalle ”La Piazzettalle” pääsee satamasta funicolarella, eli vuoristohissillä.

Hääpari oli valinnut vihkipaikakseen loisteliaan Villa Lysiksen. Villan sijainti on saaren länsirannikoilla, jonne on Piazzettalta 30 minuutin noususuhdanteinen kävelymatka. Hääpäivälle mietimme kyytiä sinne ja ainoaksi mahdollisuudeksi järjestyi matkalaukkuja kuljettava kärry. Hääparin hotellilta Punta Tragaralta matka kärryllä vihkipaikalle kesti 25 minuuttia. Myös kunnan viranomaiset saapuivat vihkipaikalle kärryllä. Hääsuunnittelijalla ei ollut saatavilla tämmöistä menopeliä, joten kävelyyn varasin tunnin tarvittavine pysähdyksineen. Ensi kerralla olenkin viisaampi ja varaan itselleni ja valokuvaajalle myöskin kärryn. Caprilainen kärryajelu jäi nyt kokematta😊Onneksi hääparin ajelu tallentui tälle videolle .

Olin pyytänyt paikalle meidän luottokuvaajan Toscanasta. Wedding Movien Andrea Bartolozzi oli tottuneesti villalla odottamassa hääparia. Tässä muutama huikea kuva näissä satumaisemissa. Maarja ja Tuomas sanoivat toisilleen tahdon kahden todistajan läsnäollessa, aurinkoisella Caprilla, toisiinsa silmiin tuijottaen… Rakkaus… Kiitos että sain olla mukana.

FOTO: Wedding Movie Italy

Vihkiseremonia Caprilla, Villa Lysis.

 

 


Lauantai, Joulukuu 21, 2019, 10:07 | Ei kommentteja »

Meidän morsiamen Emilian blogissa juttua hääjärjestelyistä Italiassa sekä ihania kuvia unelmien hääpäivästä Villa Catignanosta Toscanasta.

HÄÄJÄRJESTELYT JA UNELMAHÄÄT ITALIASSA: voice.fi/blogit/between-the-lines/a-180570

VINKKEJÄ JA SUOSITUKSIA HÄÄJÄRJESTELYIHIN: voice.fi/blogit/between-the-lines/a-186801

 

Kuva: Marissa Tammisalo

KUVA: Marissa Tammisalo